top of page

Bdsm nedir?

Güncelleme tarihi: 6 May 2022


Bazılarınızın “Grinin Elli Tonu” serisiyle öğrendiği, kiminin bir arkadaşından duyduğu, kiminin internette bir yerlerde gezinirken gördüğü ve aslında uzun zamandır bilinen ve yaşanan bu yaşam kültürünü gelin daha yakından tanıyalım.


Aynı şeylerin tekrarını yaşarken, sevişmeler, tek vücut olmalar, sevmeler, nefretler... Derken bir kitapta, bir filmde, bir müzik videosunda rastladıklarınız, o sıra dışılık aklınızı kurcalayıp duruyor. Başka bir ilişki, bir hareket, bir kıyafet; ismini koyamıyor, ama çekiliyorsunuz.


Kinky dediklerini, BDSM dediklerini duyuyorsunuz, bu bilinmez çektiği kadar korkutuyor da. Gelin önce bilerek başlayalım.


Türkiye’de Bdsm kavramından söz edildiğinde insanlar arasında ilk akla gelen objeler kırbaç, kelepçe vs. olurken kavramsal olarak da köle, sahibe akla geliyor. Tabi mesele bundan çok daha derin ve özel.


Kink: Kişinin cinsellikte tat aldığı, alışılmışın dışındaki davranışlar ve şeyler. Çatı kavram diyebiliriz. Bu kavram BDSM içindeki cinsellik içeren her şeyi kapsarken, süper kahraman kostümüyle sevişmek gibi diğer alışılmışın dışındaki kavramları da kapsamaktadır. Başta hafif ürpertse de, alışınca su çok güzel.


Bdsm nedir? Bdsm kısaltmasınınmı nedir?

Güç değişimine dair çeşitli kavramlarının rıza dahilinde yaşanmasına dair kısaltmalarının birleşimidir;

Bondage&Discipline, Dominance&Submission, Sadism-Masochism kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş bir terimdir. Hemen bu kelimelerin ne anlama geldiğinden bahsedelim.

Bondage & Discipline : Partnerlerden birinin diğerini bağlayıp kısıtlaması ve disipline etmesi

Dominant/submissive: Bir tarafın karşıya bedensel ve/veya zihinsel hakimiyet kurup, diğer tarafın edilgen durumda olması

Sadism-Masochism : Güç değişiminin acı vermeyi seven ve acı çekmeyi seven taraflar üzerine kurulması




1.723 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page