top of page

Edgeplay Nedir?

Edgeplay, riskli veya güvenli alanın dışında bulunan BDSM uygulamalarını ifade eder. Edgeplay'in tanımı özneldir; sahneden sahneye ve kişiden kişiye farklılık da gösterebilir. Breathplay (nefes oyunları), knıfeplay/ cuttıng - blood (bıçak oyunu), barebacking'e kadar birçok uygulamayı ifade edebilir. Bu keskin tanımlar, playın zaman perioduna bağlı olarak değişebilmektedir de.



Edgeplay'i oluşturan etkenler kişisel olabilir. Yeni başlayanlar için acının kenarında dolanmak mümkünken, deneyimli uygulayıcılar için blood/ cuttıng (kan oyunu), needleplay (iğne oyunu), brandıng (damgalama) vb. gibi giderek daha tehlikeli kabul edilen playlarle ileriye taşınabilir. Edgeplay gerçekleştiren partnerlerin birbirlerini yakından tanımaları ve güven bağını geliştirmeleri beklenir.


Playı gerçekleştiren baskın tarafın, itaatkarının – özellikle safe word (güvenli kelime) devre dışı bırakıldığında- yapacağı uygulamaları her bakımdan değerlendirmelidir. Gösteri amaçlı geçici partnerlerle yapılan uygulamalar büyük riskler taşır.

Hakim partnerin belli bir beceriye ve BDSM deneyimine sahip olması gerekir, itaatkar tarafa bütünüyle net olması gerekmektedir. Uç kabul edilen herhangi bir edgeplay uygulamasını gerçekleştirebileceğini iddia eden baskın ve sınırsız itaatkar partnerlerin, uygulamaların kalıcı zihinsel ve fiziksel yaralanmalara yol açabileceğinin bilincinde olması gerekir. Kinkly’den faydalanılmıştır.

718 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page