top of page

Safeword nedir?



Hayatımız boyunca bilinçli yahut bilinç dışı kimi kuralları kabul etmeye programlandık. Bilinçli olarak doğal gelen yasalara uyduk. Kırmızı ışığın dur anlamına geldiğini ve durulmadığı takdirde sonucuna katlanma olasılığımızın farkındayız. Aynı zamanda sosyal kurallara da uymaktayız ; güzellik standartlarına takıntılar yahut ilişkilerin belli özelliği taşımadığı takdirde ilişki sayılmayacağı gibi. Hayatımıza bakınca bizim kontrol edemediğimiz pek çok alan mevcut. Bizi kimi şeylere zorlayan güç içimizden gelmemekte ve bu güç oldukça baskın.



Safe Word konuşulurken genellikle sadece güvenlik anlamında kullanılacak kelimeler değil de erotik yaşamımızda kendi güçlenmemizi sağlayacak önemli bir nokta olduğu unutulmamalı. Savunmasız olmamıza ve partnerimizle güvene dayalı bir ilişki oluşturmamıza olanak sağlamaktalar ki kink dünyasında ‘’Hayır’’ kelimesinin bazen anlamsız olduğu düşünülürse bu çok önemli. Ne kadar özgürce bir konsepttir ki bu herhangi bir etki altında kalmadan ret hakkını kullanmak? Safe Word ler basit kelimeler değil kişiyi güçlendirici özel kavramlardır



Genellikle safe Word lerde ne yapılmalı ve ne yapılmamalı çok tartışılır. Nereden başlamalıyım? Onları nasıl kullanmalıyım? Hangisinin benim için olduğunu nasıl bilebilirim? Bu sorular pek çok kişinin konudaki farklı görüşlerinin olduğu düşünülürse oldukça haklı sorular.



İlk önemli kural basitçe safe Wordlere sahip olmaktır. Pek çok kez bazı insanların ona ihtiyaç duymadığını iddia ettiklerini duydum ancak ben buna kesinlikle katılmıyorum. Kink dünyasına yeniyseniz safe Word leri playinize dahil etmeniz oldukça önemli. Rıza ve limit aşımları safe Word lerin yokluğunda çok daha kolayca yaşanabilir ve negatif deneyimler edinebilirsiniz. Erken dönemde edineceğiniz negatif deneyimler ise kink hayatınızı uzun vadede etkiler.



Sadece bilincinizde var olan bir safe Word kesinlikle yeterli değil. Paylaşılmalı, üzerine konuşulmalı ve ortak karara varılmalı. Lakin soru hala aynı : Safe Word nasıl seçilir? En önemli noktalardan biri hatırlayacağınız bir kelime olması ancak erotik anlarda normalde kullanmayacağınız bir kelime de olmalı. Hayır veya dur gibi sözcükler kafa karışıklığı yaratabilir. Safeword ler ilginç olmalı ki anında duruş sağlanmalı. Ancak sizi güldürecek yahut tuhaf bir kelime seçerseniz erotik ana dönmeniz zor olabilir.



En yaygın safeword ler trafik lambaları sistemidir. Yeşil tamamen rahat olduğunuzu belirtir ve devam etmeye rızanız olduğu anlamına gelir. Sarı ise hala rahat olduğunuzu ancak limitinize yaklaştığınızı belirtir. Kırmızı ise anında dur anlamına gelir. Dur anlamına gelen safeword un kullanılmasında kesinlikle karışıklık olmamalıdır. Play biter. Bu kadar. Partnerinizle dilediğiniz safeword hakkında ortaklaşa karar vermekte özgürsünüz ancak kullanacağınız kelimelere dikkat edin.



Açık olmak gerekirse play sırasında konuşamadığınız anlar olabilir. Safe Word un yanı sıra safe gesture denen hareketin önemini kavratır bize bu anlar. Sıkmak, tıklamak yahut kendi hareketinizi yaratmakta özgürsünüz ki bunlar gag ler ve benzeri oyuncaklar kullanan kişiler için oldukça gereklidir.



Safe Word kararlaştırıldıktan sonra bir önemli nokta daha mevcut. Safe Word kullanımı. İnsanların kendi safe Word lerini kullanmaya çekindiklerine dair çok fazla hikaye duymak mümkün. Play’e saygısızlık olacağını düşünenler de var. Safe Word ler limitlerinizi belirtmek için vardır ve bu limitler aşıldığında fiziksel yahut mental zarar görmeniz olasıdır. Bir itaatkar dominantına ne kadar güvenirse güvensin safe Word kullanımı her iki taraf için de önemlidir. Güven varsa safe Word lere sadık kalınır. Bir safe Word un sağlıklı ve her iki tarafın da keyif alacağı bir play için oldukça önemli olduğuna emin olabilirsiniz.



Ayrıca submissiveler/altlar safe Word kullanabilecek tek taraf değildir. Herkesin limitleri mevcuttur ve dominantlar safe Word kullanmayı problem olarak görmemelidir. Play de bulunan her kişinin istediği an sonlandırma hakkı vardır. Limitlerin sadece itaatkarlara veya altlara özel olmadığı unutulmamalıdır.



Sonuç olarak safe Word ler kinky play lerde çok önemlidir. Kendimizi play’in akışına bırakmak her ne kadar cezbedici olsa da dilediğimiz an durulacağını bilmek özgürleştiricidir. Güven her iki taraf da birbirinin limitlerine saygı duyduğu zaman sağlamlaşır ve herkesin zevk almasına olanak tanır.



634 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page